2014. március 12., szerda

0

Régi idök nagy kedvencei - Dragon Ball

Posted in Mame

Biztosan ismeri mindenki, vagy csak hallott már róla, mindegy. Szó mi szó, egy kultusz volt a '90-es években. Emlékszem, általánosba jártam és az osztályban mindenki nézte, lerajzoltuk a szereplőket és kívülről fújtuk az opening szövegét. Imádtuk, erre hirtelen már nem adták többé, mondva azt, hogy rossz hatással van a gyerekekre. Nem lett belőlem tömeggyilkos, maradjunk ennyiben.
Mostanság megint adják a Viasat 6-on, de csak a Dragon Ball Z-et, innen jutott eszembe, hogy egy kis nosztalgia-sorozatot indítok el. Próbálok minden, régen a TV-ben vetített kult-animét bemutatni, hátha nektek is megjön hozzá a kedvetek, újra.


Nem akarlak az unalmas történelemmel zaklatni titeket, csak pár érdekes tény:
Tudtátok, hogy a Dragon Ball mangaként kezdte pályafutását? 1984-ben jelent először a Weekly Shounen Jump magazinban.
De hamarosan követte az általunk ismert anime is, az első sugárzásra 1986-ban került sor Japánban.
A teljes szériát 3 részre lehet felosztani: a Dragon Ballra, a Dragon Ball Z-re és a Dragon Ball GT-re. Az első kettő a manga alapján készült, míg a GT már más alkotó munkája, így azt nem tekintik szorosan a Dragon Ball folytatásának.Nem célom leírni mindhárom rész történetét, mert nagyon sok a cselekmény és annál több a szereplő, de a lényeg, hogy a Dragon Ball a kis Son Goku életét követi nyomon. A gyerekkori kalandoktól kezdve egészen odáig, amíg nagyapa nem lesz. Kalandjai során rengeteget harcol és végül a világ legerősebb harcművésze lesz. Son Goku nincs egyedül kalandjai során, rengeteg barát és ellenség viszi előrébb a történet fonalát. 

Nem is tudom, hogy miért, de nekem Vegeta a kedvencem és Ifjú Sátán. Mindig is a rossz fiúból jó fiúvá avanzsált karakterekért voltam oda, és ők ketten tipikusan ilyenek.


Szerencsére minden fent van a világhálón, szóval ha kedvetek van hozzá:
a sorozat online itt vagy itt nézhető meg
a manga pedig itt olvasható

Ti is imádtátok a Dragon Ballt? Ki volt a kedvencetek?

dzsane, Mame

0 megjegyzés: