2015. március 31., kedd

0

Nanatsu no Taizai

Posted in Mame

Műfaja: akció, fantasy, kaland, shounen, természetfeletti
Megjelenés éve: 2014-2015
Részek száma: 24A Hét Halálos Bűn egy gonosz lovagokból álló csapat, akik megesküdtek arra, hogy Britanniában megdöntik a királyságot. Azt mondták hogy a Szent Lovagok már leszámoltak velük, bár egyesek azt állítják, hogy még mindig élnek.
Tíz évvel később a Szent Lovagok államcsínyt követtek el, a király életére törtek, s így új, zsarnok uralkodói lettek a birodalomnak.
A király harmadik lánya, Elizabeth elhatározta, hogy útra kel és felkutatja a Hét Halálos Bűn tagjait, mindezt azért, hogy segítsenek megfékezni a Szent Lovagok ámokfutását és megmentsék a királyságot.

Imádtam az egészet, úgy ahogy van. Érdekes a történet, jól fel van építve, fokozatosan bontakozik ki az idő előrehaladtával. Minden szereplőnek megvan a maga háttértörténete, bár az utolsó résszel sem lett minden tisztázva. Rengeteg vicces jelenet volt benne, de azért drámából sem volt hiány. A csatajelenetek nagyon ütősre sikerültek, ez főleg az utolsó részekre érvényes.
Rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul, szinte az összes karakterrel kapcsolatban, ezért reménykedem második évadban, főleg, hogy a manga még mindig fut.
A kedvenc szereplőm Ban lett, nagyon tetszik a karaktere és a személyisége is. Júniusban jön ki a side storyja, nagyon kíváncsi leszek rá.


A rajzolása nagyon bejön, még az erős színek is. Hihetetlen, hogy hányféle páncélt tudtak kitalálni. A zenék is nagyon jók, ez főleg az openingekre igaz, mindkettőt hamar megszerettem.

Hai, Mame

0 megjegyzés: